"Vlieland heeft mijn hart gestolen, hier ga ik meerdere weekenden per jaar naartoe. Vooral om vogels te kijken, maar daarnaast geniet ik enorm van een stevige wandeling en vind ik rust in de vele vergezichten die het eiland te bieden heeft."
 

Over mijzelf

Ecobureau Merula is een ecologisch adviesbureau dat ik in mei 2013 heb opgericht. Na mijn afstuderen van de opleiding Diermanagement, heb ik als beleidsadviseur bij Gemeente Leeuwarden gewerkt. Ik ben geregeld buiten te vinden om mijn kennis van verschillende soortgroepen te verbeteren. Ook volg ik cursussen en bezoek ik allerlei symposia om met collega’s te praten en ook binnen het vakgebied up-to-date te blijven. Ik gebruik deze kennis om ecologische adviezen te schrijven voor gemeenten, bedrijven en particulieren.

In mijn vrije tijd trek ik graag een natuurgebied in om te wandelen en vogels te kijken. Ook vind ik het heerlijk om aan het strand of op zee uit te waaien.
Daarnaast doe ik geregeld mee aan wedstrijden om bijvoorbeeld zoveel mogelijk soorten op één dag te zien, of om in een jaar tijd zoveel mogelijk soorten in Leeuwarden te vinden.

Met hartelijke natuurgroet,

Merel Zweemer